Blogs

Dabīgs suņa kopšanas rituāls

Arvien biežāk savā ikdienā izvēlamies lietot kvalitatīvus un dabīgus produktus – uzturā, skaistumkopšanā un saimniecībā. PURUS.PET atgādina, ka svarīgi arī sniegt labāko un kvalitatīvāko mūsu četrkājainajiem ģimenes locekļiem – suņiem! Gluži tāpat kā cilvēki, arī suņi pelnījuši, lai tos regulāri koptu un rūpētos par to pašsajūtu. 

Noteikti, ka daudziem no suņu saimniekiem ir izveidojies individuālais kopšanas rituāls, kā parūpēties par sava mīluļa labsajūtu. Arī PURUS.PET vēlas dalīties ar nepieciešamākajiem četrkājaino mīluļu kopšanas soļiem, kuru ievērošana sniedz būtisku nozīmi, lai jūsu sunītis būtu tīrs un justos labi. Šajā sakarā der atcerēties – tīrs suns ir vesels suns!

Pirmais solis : Suņa spalvas ķemmēšana

Praktizējot suņa spalvas ķemmēšanu, jūs palīdzat sunītim atbrīvoties no mirušajiem matiem, matu krēpēm un netīrumiem. Šī prakse arī samazinās jūsu mīluļa spalvu izkrišanu, kas ne tikai iepriecinās sunīti, bet arī pasargās jūsu apģērbu un mēbeles. 

Otrais solis : Dabīga suņu šampūna izmantošana

Pēc spalvas izķemmēšanas, jūsu mīlulis ir pelnījis kažociņa mazgāšanu ar labu šampūnu, kas netraumēs tā ādu un spalvas struktūru. Šajā posmā iesakām kārtīgi izsvērt, ar ko vēlaties mazgāt savu suni – ja esat nolēmis izmantot savu šampūnu, tas var izraisīt nopietnus suņa ādas kairinājumus. Tā vietā aicinām izvēlēties dabīgus, kvalitatīvus un suņiem piemērotus šampūnus, kuru lietošana ir tieši tāda pati, kā mazgājot savus matus – saslapiniet suņa kažoku, iemasējiet tajā šampūnu un tad to kārtīgi izskalojiet. 

Trešais solis : Dabīga suņu kondicioniera izmantošana

Jā, suņiem ir arī kondicionieri un PURUS.PET parūpējies par īpaši ērtu, izsmidzināmu kondicionieri. Izmantojot suņiem paredzētu kondicionieri jūs īpaši lutināsiet savu četrkājaino draugu – tas ir lielisks veids kā uzturēt suņa spalvu mitru, spīdīgu, smaržīgu un veselīgu!

Ceturtais solisZobu mazgāšana

Regulāri mazgājot sava četrkājainā draugu zobus, jūs ne tikai nodrošināt sunītim svaigu elpu, bet arī uzturat tā smaganas un zobus veselus.  Gluži tāpat kā cilvēkam, arī sunim piemērots zobu kopšanas līdzeklis ir dzeramās sodas un ūdens maisījums. Veselus un tīrus zobus arī padarīs suņa regulāra barošana ar svaigiem kauliem.

Piektais solis: Regulāri rūpējieties par sava suņa mājiņas tīrību

Jūs taču nevēlaties, lai pēc mīluļa kopšanas procedūrām tas guļ netīrā mājiņā. Atcerieties izmantot tikai dabīgus līdzekļus sunīša guļvietas mazgāšanā! 

Jāatzīmē, ka svarīgi nepārspīlēt ar pārlieku biežu kopšanas reižu skaitu un ņemt vērā suņa izmēru un ikdienas aktivitātes. 

Lai mīluļa kopšana seko kā rituāls, kura laikā rūpējaties par sava drauga labsajūtu un pavadāt laiku kopā pavisam jautri! Jūsu četrkājainais draugs būs pateicīgs!

Dalīties:

Vairāk

Kāpēc trenēt savu suni? Lasīt vairāk

Kāpēc trenēt savu suni?

Ir daudzi cilvēki, kuri nespēj iedomāties savu dzīvi bez četrkājainajiem, uzticamajiem draugiem. Suņa beznosacījuma mīlestību varētu vērtēt kā vienu no cilvēka dzīves lielākajām dāvanām, tieši tāpēc suņu saimniekiem jārūpejas par to, lai to mīluļi justos labi, ērti un piemēroti šajā pasaulē

Izvēlies gudri Lasīt vairāk

Izvēlies gudri

Kā Tu izvēlies kopšanas produktu savam mīļ-dzīvniekam? Vai pievērs uzmanību uz produkta etiķetes norādītajam sastāvam, vai būtisks ir ražotājs, vai izcelsmes valsts? Vai Tevi interesē produkta izcelsme, vai arī noteicošā ir tikai produkta cena?