Blogs

Izvēlies gudri

Kā Tu izvēlies kopšanas produktu savam mīļ-dzīvniekam?

Vai pievērs uzmanību uz produkta etiķetes norādītajam sastāvam, vai būtisks ir ražotājs, vai izcelsmes valsts? Vai Tevi interesē produkta izcelsme, vai arī noteicošā ir tikai produkta cena?

Kā neapjukt piedāvājuma klāstā un, veicot neapdomīgu pirkumu, nenodarīt pāri savam mājdzīvniekam? Stāsta PURUS.PET produktu radītāja Marta.

Diemžēl uzraksti ECO, NATURAL, ORGANIC nebūt nenozīmē, ka produkta sastāvs ir dabai un dzīvniekam draudzīgs. Lielākoties šie apgalvojumi ir tikai marketinga saukļi patērētāju uzmanības piesaistīšanai un neatbilst patiesībai.

Mūsu veiktie eksperimenti apliecina, ka lielai daļai kopšanas produktu klāsta pH līmenis nav dzīvnieka ādai atbilstošs un regulāras šādu mazgāšanas līdzekļu lietošanas rezultātā tiek noārdīts dzīvnieka ādas dabīgais līdzsvars un izmainīta dabīgā mikroflora, kas var izpausties kā nieze, kairinājums, blaugznas, apsārtums u.c.

Izvēloties kopšanas produktu savam mīlulim, mēs rosinām pievērst uzmanību uz etiķetes norādītajam sastāvdaļu sarakstam: INCI (Ingredients).


Zemāk apkopotas izejvielas, no kurām iesakām izvairīties.

1. Viena no lielākajām izejvielu klasēm, kas kairina dzīvnieka ādu, ir PUTOJOŠAS jeb VIRSMAKTĪVAS vielas Visbiežāk uz produktu iepakojumiem būs norādīts Sodium Lauryl Sulfate (SLS) - nātrija laurilsulfāts, jo īpaši kaitīgs - jutīgai ādai. Tas ir toksisks mutagēns, kas var ietekmēt vielmaiņu un rada kairinošas ādas reakcijas kā cilvēkiem, tā dzīvniekiem. 

Jāizvairās arī no Cocamide-MEA un citu sulfātus saturošu putojošos vielu izmantošanas. Tāpēc vērts paturēt prātā “jo vairāk puto = jo kvalitatīvāks produkts” NAV patiesība. Maigas putojošās vielas “slēpjas” zem nosaukumiem - Decyl glucoside, Lauryl glucoside, Caprylic Capryl glucoside un Sodium Cocoyl Glutamate.


2. KONSERVANTI - ļoti būtiska izejvielu klase receptūrā, kas nodrošina produkta nemainīgu kvalitāti visā tā derīguma termiņa laikā. Jāsaprot, ka apgalvojums - BEZ KONSERVANTIEM nav korekts, jo tādā gadījumā produkts jau pēc neilga laika posma būtu lietošanai bīstams. Vielām ar konservējošu iedarbību receptūrā noteikti ir jābūt iekļautām. Iesakām izvairīties no produktu izmantošanas, kas satur parabēnus, methylisothiazolinone un phenoxyethanol.


3. KRĀSVIELAS. Visai bieži veikalu plauktos atrodas caurspīdīgi produktu iepakojumi spilgtos toņos - zaļi, zili, sarkani u.c. Kopšanas līdzekļu tonēšanai izmantotās ķīmiskās krāsvielas ir naftas produkti, kas izraisa alerģiskas ādas reakcijas un ir kancerogēni, pie tam, produkta funkcionalitātei nepiešķir nekādu papildus vērtību kā tikai piesaista patērētāja uzmanību, aizmirstot par kopšanas līdzekļa gala patērētāju - mājdzīvnieku.


4. ALERGĒNI. Smaržvielas lielākoties satur virkni alergēnu, kas ne tikai kairina dzīvnieka ožu, bet arī ādu. Izvairies no produkta lietošanas, ja uz iepakojuma sastāva norādīts - limonene, linalool, benzyl alcohol, aldehyde, coumarin, hexyl cinnamal. Jāuzmanās arī no dabīgu ēterisko eļļu iedarbības. To intensitāte ir augsta un neapdomīgas lietošanas rezultātā, var tikt pārsniegta atļautā lietošanas koncentrācija un radīts spēcīgs kairinājums. 


5. NAFTAS PRODUKTIMineral oilPEG - ja redzi kādu no šiem uzrakstiem un produkta iepakojumu - atstāj to plauktā.

Ja Tev rodas jautājumi, vaicā mums - marta@purus.pet

IZVĒLIES GUDRI!
Dalīties:

Vairāk

Suņa ādas ph līmenis Lasīt vairāk

Suņa ādas PH līmenis

Suņa un cilvēka ādas dabīgais pH līmenis ievērojami atšķiras. Cilvēka ādas pH ir robežās no 5 - 5,5, bet sunim ap pH 7. Savam mīlulim vienmēr izvēlies kopšanas produktu ar sabalansētu pH līmeni, lai neizraisītu dzīvnieka ādas kairinājumu